måndag 10 oktober 2011

Utflykt i Fukuoka

Hela helgen ägnades åt att turista i min nya hemort Fukuoka. Jag har haft turen att hamna i en riktigt vacker stad med hur mycket spännande som helst att upptäcka :D

Jag bor i en liten by kan man kalla det som heter Kashii, ca. 10 minuter från själva storstaden. I lördags bjöds det på en lantern festival. Otaligt många små papperspåsar, dekorerade med olika mönster eller böner, tändes när mörkret fallit. Det var svårt att fånga på bild hur vackert det faktiskt var.
Stämningen var underbar och överallt fanns stånd med traditionell mat, snacks och till och med sockervadd!
Några hade på sig sina yukatas, en traditionell japansk högtidsdräkt gjort av vackra tyger och färger.
När mörkret fallit var det dags att tända lyktorna. Lite speciellt var att precis alla fick hjälpas åt att tända de tusentals lyktorna.På söndagen åkte jag och några vänner till Dazaifu Tenmangu templet en bit utanför centrala Fukuoka. Det var nog ett av de mest välbevarade templen jag varit vid. Så fort man kom in i byn kring templet glömde man att man faktiskt befann sig i en pulserande storstad då man blev direkt intagen i det antika och traditionella. I matstånden gjordes godsakerna så som de gjordes för flera hundra år sedan.

På kvällen åkte vi in till city igen där vi shoppade och åt på kaiten sushi, eller rullbands sushi för enkelhetens skull. Man sitter alltså och äter framför ett rullande band där olika sushi rätter rullar förbi, så får man plocka på sig det som faller en till smaken.
Måndagen var en helgdag i Japan och jag och Maria som också är utbytesstudent från Sverige, passade på att träffa våran värdfamilj, eller värdkvinna i vårat fall, som man blir tilldelad då man studerar här.
Hon tog med oss till en rolig restaurang där själva bordet var en stor stekpanna som man fick äta ifrån. Efter det åkte vi båt ut till en jätte vacker ö prydd av massor med blommor. Resan upp till toppen av ön gick uppför en jätte brant och ännu smalare väg som slingrade sig upp för bergen. Tur att busschaufförerna var rutinerade nog att vi slapp dö.
Väl uppe på toppen av ön var utsikten oslagbar!

Hej så länge! :)

3 kommentarer:

 1. åhw fan vad vackert det var med alla lanterns!
  och rullbandssushin vill jag också prova nån gång! :D:D

  åhw alltid lika glad när du uppdaterat <3

  SvaraRadera
 2. Ååh va fint med alla lyktor :D
  speciellt att dom speglas i vattent så fint

  och blomhavet såg ju helt underbart ut som om det var taget från någon anime :D<3

  SvaraRadera
 3. Ah, Okonomiyaki... Delicious!

  SvaraRadera