tisdag 27 september 2011

I Kyoto

Idag tog jag Shinkansen tidigt från Tokyo till Kyoto. Tåget var jätte långt och väldigt snabbt, jag kom fram till Kyoto på bara 2 timmar!När jag kom fram väntade min guide på mig. Det funkade så att man kördes runt i en taxi till alla sevärdheter i Kyoto en hel dag, och blev berättad av guiden om de olika ställena. Tyvärr fick man inte ta bilder inuti de flesta templerna, men det var mest byggnaderna och parkerna som var mest imponerande.
Först åkte jag till Heian Jingu, ett shinto tempel. För att komma dit åkte man under en helt enorm shinto port.Efter det åkte jag vidare till Kiyomizudera med en helt fantastisk utsikt över hela Kyoto!

Sedan blev det Kinkakuji, ett tempel helt i guld!


Efter det åkte jag vidare till Ginkakuji med dess jätte vackra bambuskog.Sista stoppet blev Chionin templet. Man fick bara fota i den så kallade hallen, i själva bönes salen var det inte tillåtet, vilket var riktigt synd eftersom stämningen därinne var massiv. Salen var helt enorm och de gamla monumenten var otroligt fint bevarade.Jag gillade Kyoto sjukt mycket! Det är verkligen en underbars stad. Jag hoppas på att kunna åka dit en gång till!

3 kommentarer:

 1. Åhh! Häftiga bilder, sjukt grymt!

  SvaraRadera
 2. Åj riktigt snygga tempel :D
  ser vackert ut där

  SvaraRadera
 3. Jag var själv och besökte Ninnaji idag. Du får komma och hälsa på någon gång!

  SvaraRadera